Projectmanagement is een vak. Dekker IT Services heeft een zeer uitgebreide ervaring in het managen van projecten in een diversiteit van domeinen.

Voor Dekker IT Services is ieder project in de basis gelijk. Er is een begin- en  een eindpunt en producten of diensten moeten worden opgeleverd. Het is aan de projectmanager om te zorgen dat de zaken binnen de vooraf gestelde toleranties als tijd, geld, kwaliteit en met de beschikbare resources worden opgeleverd. De projectmanager blijft zoveel mogelijk van de inhoud weg; daar zijn tenslotte de echte kenners voor in het projectteam.

PRINCE2  versus Scrum/Agile

Dat is appelen vergelijken met peren. Projectmanagement- versus ontwikkelmethodiek. Een hardnekkig misverstand, gevoed door de Scrum-hype, is dat projectmanagement niet meer nodig zou zijn. Een andere misvatting is dat Scrum voor iedere organisatie en voor ieder project geschikt zou zijn. Onze ervaring op dit gebied kan van grote waarde zijn om u de juiste keuzes te kunnen laten maken.

Methodisch werken

Het is aan de projectmanager om ‘control’ te houden over het project. Het is onze overtuiging dat methodisch werken de enige manier om projecten beheersbaar te krijgen en te houden. Dat is dan ook de Modus Operandi waaronder Dekker IT Services onvoorwaardelijk werkt. Of dat PMP/PMI/PMBOK, IPMA, PRINCE2,  of Projectmatig Werken is, ze hebben allemaal een aantal basisingrediënten of voorwaarden gemeen:

    • Inhoud
    • Beheersing
    • Bemensing
    • Besturing

Kijk ook eens op onze pagina projectdiensten. Want vooraf of tijdens een project kan -los van het werk van de projectmanager- veel voorkomen of gerepareerd worden.